Home >> Keu

Keu

keu

de keu is normaliter 140 centimeters lang, en wordt gebruikt voor het biljarten. de keu is meestal gemaakt van hout. de keu is opgebouwd uit een aantal onderdelen. de keuze van de keu is afhankelijk van het biljart spel.

Keuze van de Keu

het gewicht van de keu speelt een belangerijke rol. zo is de keu verkrijgbaar in verschillende gewichten.
voor de drie meest bekende biljart spelen zijn er verschillende keu's op de markt. voor de spelsoort libre en driebanden is er de carambole keu, voor het poolen is er de pool keu, en voor het snookeren is er de snooker keu op de markt.

Type keu

naast de type keu kunnen we de keu ook nog onderverdelen in een een delige of tweedilge keu.
de grootste aanbod wat wordt aangeboden bestaat toch wel uit de tweedelige keu.
het is ook mogelijk om een drie of vierdelige keu aan te schaffen.

Merken Keu

Carambole keu

Pool keu

Opbouw van de keu

als we bovenaan beginnen komen we als eerste de pomerans tegen. de pomerans is meestal gemaakt van leer. de pomerans is bevestigd op een keudop. de keu dop werd in het verleden gemaakt van ivoor maar tegenwoordig is het allemaal kunststof. de keu dop is bevestigd op het topeind. dit topeind kan bij tweedelige keuen worden verwisseld door middel van een houten of metalen schroefdraad. het gedeelte waar de topeind aan vast zit wordt het ondereind genoemd. het ondereind van de keu is ook meestal gemaakt van hout. in het ondereind kunnen gewichtsschroeven zitten zodat het gewicht aangepast kan worden. als laatste wordt er een rubberdop aan de onderkant gemonteerd voor de beschadiging en de demping van de keu.